Anja

Op 23 maart 1950 werd Johanna Gerarda Catherina Kieboom met de roepnaam Ansje geboren, als middelste in een gezin met drie kinderen. Zij groeide op in de na-oorlogse jaren, die gekenmerkt waren door een periode van economisch herstel en toenemende welvaart.

Daardoor, maar zeker ook door haar liefdevolle ouders, kon zij van een onbekommerde jeugd genieten, waarin schoolgang, straatspelen en vooral lange en vele wandelmarsen in clubverband, haar leven vulde.

Omdat zij de van haar ouders toebedachte roepnaam verafschuwde, wijzigde zij deze zelf in de naam Anja.

Al op zeventienjarige leeftijd maakte zij op dansles kennis met Jilles Koopmans, die op

11 december 1970 haar echtgenoot zou worden en dat voor altijd zou blijven.

Haar zorgeloze jeugd vormde de basis voor haar verdere leven, waarin zij zelf samen met hem, een gezin met vier kinderen, twee dochters (Patricia en Nicole) en twee zoons (Remon en Bjorn),  op uiterst zorgzame en liefdevolle wijze opvoedde.

Daarbij vormden de kennis die zij had opgedaan op de huishoudschool, de ervaringen binnen het ouderlijk huis, maar vooral haar onuitputtelijke liefde en opofferingsgezindheid, de pijlers waarop zij haar eigen gezinshuishouden bouwde.

Dat Anja ook nog oma mocht worden van twee kleindochters: Madelief en Reza, maakte haar meer dan gelukkig en completeerde haar bestaan.

Veel te vroeg maakte een bizar en onvoorstelbaar dramatisch ongeluk op 30 mei 2013, een totaal onverwacht einde aan haar leven.

Anja zal voor altijd gemist worden. Moge zij rusten in vrede!